Category Archives: Ανακοινώσεις

ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

 

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΚΑΡΤΟΥΝ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 

Η σχολική μας βιβλιοθήκη λειτουργεί κάθε Τετάρτη  για τις Δ΄, Ε΄, Στ΄ τάξεις (ώρες  11.30 -11.45) και κάθε Πέμπτη για τις Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεις (ώρες  11.30 -11.45).

 

ΚΑΝΟΝΕΣ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ   ΤΗΣ  ΣΧΟΛΙΚΗΣ  ΜΑΣ  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Δεν επιτρέπεται να τρώμε μέσα στο χώρο της βιβλιοθήκης.

Η είσοδός μας μέσα στη βιβλιοθήκη γίνεται με ήρεμο τρόπο. Όση ώρα βρισκόμαστε μέσα στο χώρο, κάνουμε ησυχία.

Η πρόσβαση στη συλλογή της βιβλιοθήκης είναι ελεύθερη. Μπορούμε ν’ αναζητήσουμε το υλικό που μας ενδιαφέρει στα ράφια της βιβλιοθήκης.

Αν ψάχνουμε ένα συγκεκριμένο τίτλο και δεν τον βρίσκουμε, ζητάμε τη βοήθεια του/της υπεύθυνου/ης εκπαιδευτικού.

Ο δανεισμός γίνεται με σειρά προτεραιότητας και ο καθένας δανείζεται μόνο για τον εαυτό του. Μπορούμε να δανειστούμε μέχρι δύο (2) βιβλία κάθε φορά και οφείλουμε να τα επιστρέψουμε εντός 15 ημερών.

Είμαστε υπεύθυνοι για τα βιβλία που χρησιμοποιούμε ή που έχουμε δανειστεί. Υπογραμμίσεις ή σημειώσεις στα βιβλία αυτά δεν επιτρέπονται.

Αν χάσουμε ή καταστρέψουμε κάποιο βιβλίο, είμαστε υποχρεωμένοι να το αντικαταστήσουμε.

Δεν ανατοποθετούμε μόνοι μας τα βιβλία στα ράφια, αλλά τα αφήνουμε με τάξη στην άκρη του τραπεζιού ή σε χώρο που υποδεικνύεται από τον/ην υπεύθυνο/η της βιβλιοθήκης.

 Αν δεν παραδώσαμε το βιβλίο με τη λήξη της προθεσμίας, δεν έχουμε δικαίωμα άλλου δανεισμού. Το υλικό πρέπει να παραδίδεται αυτοπροσώπως στην υπεύθυνη εκπαιδευτικό.

Πρέπει οπωσδήποτε να έχουμε επιστρέψει (ή σε περίπτωση απώλειας να έχουμε αντικαταστήσει) το υλικό που δανειστήκαμε μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Γιορτή «17ης Νοέμβρη»

Σας ενημερώνουμε ότι  αύριο Παρασκευή  17/11/2017 στις 9.00,  θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για τη γιορτή της «17ης Νοέμβρη» στην αίθουσα εκδηλώσεων  του σχολείου. Η διάρκεια της εκδήλωσης θα είναι περίπου 45 λεπτά.

Παρακαλούμε τους γονείς και κηδεμόνες να φροντίσουν για την έγκαιρη κι ασφαλή προσέλευση κι αποχώρηση των μαθητών/τριών. Την ημέρα αυτή δε θα λειτουργήσουν τα Ολοήμερα τμήματα.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

school-kolchiko

 

 

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

Αγαπητοί Γονείς/Κηδεμόνες,

                                                                                     

Στοχεύοντας σε ένα σχολείο που θα διασφαλίζει και θα εξασφαλίζει την εύρυθμη και σωστή λειτουργία του, τη συνεργασία των μελών της σχολικής κοινότητας, τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τους μαθητές/τριες του, συντάχθηκε ο παρόν σύντομος κανονισμός που θεωρείται αυτονόητο ότι πρέπει να τηρηθεί από όλους/ες.

Πρωινή Προσέλευση: Η πρωινή προσέλευση αρχίζει στις 8.00, 15΄ λεπτά πριν το χτύπημα του κουδουνιού. Οι γονείς/κηδεμόνες συνοδεύουν τα παιδιά τους μέχρι την είσοδο της αυλής. Το κουδούνι χτυπά στις 8.15  και κατά τη διάρκεια της προσευχής σταματά κάθε δραστηριότητα. Η πόρτα θα κλείνει αυστηρά στις 8.25 π.μ. και δυνατότητα πρόσβασης στο κτίριο θα υπάρχει  μετάτις 9.40 (1ο διάλλειμα) αφού δοθεί άδεια από το Δ/ντή του σχολείου.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου  απαγορεύεται η παρουσία ατόμων που δεν ανήκουν στους εργαζόμενους της σχολικής μονάδας (Φ3/533/Γ1/561/16-06-1999).

Ενημέρωση Γονέων: Η ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων γίνεται αποκλειστικά τις ημέρες και ώρες που έχουν ορίσει οι εκπαιδευτικοί των τάξεων.  Η ενημέρωση μπορεί να γίνεται και τηλεφωνικά στο 2310 731159. Σε καμία περίπτωση, για την ασφάλεια των παιδιών, δεν θα πρέπει να απασχολείται ο εκπαιδευτικός όταν πρόκειται να μπει στην τάξη.

Τις ημέρες που απουσιάζει κάποιος μαθητής/τρια οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται για την ύλη της ημέρας στις 13.15 μ.μ., όταν σχολάει ο πρωινός κύκλος.

Διάλειμμα: Στα διαλείμματα όλοι/ες οι μαθητές/τριες οφείλουν να κατεβαίνουν ήρεμα από τις σκάλες που έχουν οριστεί για κάθε τάξη, να αναπτύσσουν κοινωνικές σχέσεις με τους συμμαθητές τους. Είναι δικαίωμα όλων των μαθητών/τριών να  τους φέρονται με σεβασμό αλλά και υποχρέωσή τους   να φέρονται με τον ίδιο  σεβασμό. Για οποιοδήποτε πρόβλημα απευθύνονται στους εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στο προαύλιο και με κάθε παιδαγωγικό τρόπο λύνουν τις διαφορές των παιδιών. Συχνά τα παιδιά, μεταφέρουν τα γεγονότα στο σπίτι τους με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που πραγματικά συνέβησαν γι αυτό οι γονείς/κηδεμόνες θα πρέπει να επιφυλακτικοί.

Σε περιπτώσεις κακοκαιρίας οι μαθητές/τριες παραμένουν στο ισόγειο του σχολείου. Οι αίθουσες κλειδώνουν κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Αποχώρηση μαθητών: ?Ολοι οι γονείς/κηδεμόνες οφείλουν να είναι συνεπείς στην ώρα παραλαβής των παιδιών τους ? 13.15 για τον πρωινό κύκλο και 15.00 ή 16.00 για το Ολοήμερο. Κανένας μαθητής/τρια δεν αποχωρεί από το σχολείο μόνος του/της πριν τη λήξη του διδακτικού ωραρίου εκτός εάν συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι και έχει ενημερωθεί ο/η εκπαιδευτικός της τάξης ή ο Δ/ντής. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης το σχολείο ειδοποιεί τηλεφωνικά το γονέα/κηδεμόνα να παραλάβει το παιδί του.  Τα τηλέφωνα που δίνουν οι γονείς/κηδεμόνες θα πρέπει να είναι σε ισχύ.

 

Ολοήμερο  Σχολείο: Οι μαθητές/ τριες που συνεχίζουν στο Ολοήμερο Σχολείο αποχωρούν τις ώρες που έχουν δηλώσει οι γονείς/κηδεμόνες τους. Εάν κάποιος μαθητής/τρια πρέπει να αποχωρήσει νωρίτερα για κάποιο σοβαρό λόγο ή να μην παραμείνει κάποιες ημέρες, πρέπει να γίνεται με υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα ή τηλεφωνικά.

Καθαριότητα σχολικών χώρων:  Η παροιμία « Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά» πρέπει να εφαρμοσθεί πλήρως σε ένα τόσο μεγάλο χώρο με τόσους πολλούς μαθητές/τριες. Ο καθένας και η καθεμία μαθητής/τρια πρέπει να φροντίζει τόσο για την καθαριότητα της τάξης του, όσο και για την αυλή. Εφαρμόζοντας ένα παιδαγωγικό πρόγραμμα «Διατηρώ καθαρή την αυλή του σχολείου μου» όλοι/ες συμβάλλουμε στην διατήρηση μιας καθαρής αυλής.

Προσωπική υγιεινή: Η χρήση της τουαλέτας είναι αυστηρώς προσωπική και δεν μπορεί να συμβάλλει/βοηθήσει ο/η εκπαιδευτικός. Για αυτό πρέπει οι γονείς/κηδεμόνες να συμβουλεύετε τα παιδιά σας για τη σωστή χρήση της τουαλέτας. Όχι σπατάλη χαρτιού και σαπουνιού και απόλυτος σεβασμός στην παρουσία άλλων παιδιών στο χώρο.

Προσωπικά αντικείμενα: Απαγορεύεται οι μαθητές/τριες να φέρνουν στο σχολείο προσωπικά τους αντικείμενα (π.χ. παιχνίδια, κινητά κλπ) και μεγάλα χρηματικά ποσά γιατί σε περίπτωση απώλειας ή φθοράς τους δεν ευθύνεται το σχολείο.

 

Πιστεύουμε ότι χρέος όλων μας είναι η τήρηση των παραπάνω κανόνων για ένα δημοκρατικό, δημιουργικό και ασφαλές σχολικό περιβάλλον.

Πρώτα εμείς οι μεγάλοι, γονείς και εκπαιδευτικοί, οφείλουμε να σεβαστούμε το σχολείο και τους κανόνες λειτουργίας του που κυρίαρχο στόχο έχουν την ασφάλεια των παιδιών. Εμείς, γονείς και εκπαιδευτικοί, είμαστε το παράδειγμα που θα ακολουθήσουν τα παιδιά μας/σας κι αυτό πρέπει να μας κάνει ιδιαίτερα προσεκτικούς και υπεύθυνους.

Είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει και ευελπιστούμε στη συνέχιση της καλής συνεργασίας που αποσκοπεί μόνο στο καλό των παιδιών μας/σας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρουσίαση2

Αγαπητοί γονείς και μαθητές

 

Ο Αγιασμός

για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς,

θα πραγματοποιηθεί τη

Δευτέρα 11 – 09 – 2017 και ώρα 11:00 π.μ.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων

δεν χρειάζεται να έχουν μαζί τις σάκες τους,

καθώς μετά τον αγιασμό θα αποχωρήσουν.

Δεχτείτε τις καλύτερες ευχές όλων μας

για μια χαρούμενη και δημιουργική σχολική χρονιά.

 

 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου

Ευχαριστήριο προς το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη συνεργασία μας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

 

image-0-02-04-fb0bcebbccbd7eaca8bdaf9d2e6a30416532a5968b00f6640db3d29530255144-V

Ευχόμαστε στα παιδιά της ΣΤ΄τάξης καλή πρόοδο και σε όλους να περάσουμε ένα καλό και ξέγνοιαστο καλοκαίρι!!!

 

Ημερήσια εκδρομή

9-1-2017

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Σήμερα Παρασκευή 23/12/2016 κλείνει το σχολείο για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πρόσφερε στα παιδιά χριστουγεννιάτικα δώρα.

Η Δ/ντρια και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου εύχονται στους/στις μαθητές/τριες και στις οικογένειές τους

Καλά  Χριστούγεννα, Καλή Χρονιά με υγεία, ευτυχία, αγάπη και λιγότερα προβλήματα.

Το σχολείο ανοίγει τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017.

 

Σχολικό κυλικείο

Από τα μέσα Σεπτέμβρη το κυλικείο μας ξαναλειτουργεί με υπεύθυνη την Κακούτη Δέσποινα. Προσφέρει καθημερινά διάφορα νόστιμα και υγιεινά εδέσματα για τα παιδιά και όχι μόνο….

20161213_093139

Σχολικό κυλικείο

Το ερέθισμα για τη λειτουργία του σχολικού κυλικείου ήταν η εκδρομή της ΣΤ” τάξης στη Βουλή.

Τα παιδιά, θέλοντας να ενισχύσουν οικονομικά την εκδρομή τους, αποφάσισαν να λειτουργήσουν μόνοι τους το κυλικείο του σχολείου μας.

Έτσι, σε συνεργασία με τους γονείς τους, έφεραν υγιεινά εδέσματα, τα οποία πούλησαν σε χαμηλές τιμές και συγκέντρωσαν ένα σεβαστό ποσό για την εκδρομή τους.

Το παράδειγμά τους ακολούθησαν στη συνέχεια τα παιδιά της Ε” τάξης.

Ήταν μια δημιουργική και πολύ ευχάριστη εμπειρία!!!